MICRONEEDLING BEHANDLING MED DERMAPEN 4

Microneedlig

Microneedling eller mikronålning är en populär behandlingsmetod till alla sorters hudproblem. Behandlingen är en väldigt effektiv hudföryngringsmetod, men även som reducering och förbättring av pigment, fina linjer, ärr, förstorade porer och acneärr. Vi avslutar alltid din behandling med en skön arm- och handmassage medan du ligger med en lugnande ansiktsmask!

Microneedling-behandling ger:

 • Huduppstramning

 • Förstorade porer

 • Nyproduktion av kollagen och elastiska komponenter

 • Aktivering av fibroblaster

 • Fuktgivande

 • Minskar milier, keratosis pilares

 • Bra mot hyperpigmentation/melasma

Microneedling skapar ett mönster av mikrokanaler i behandlingsområdet. Dessa mikrokanaler ökar produktionen av kollagen och elastin i huden och lämnar din hud mjukare, fräschare och mer enhetlig. Mikrokanaler skapar även mikroskador som får din kropp att skicka blod och tillväxtfaktorer till området vilket resulterar i hud som får mer glow och ser friskare ut. Den revitaliserade processen pågår därefter i 4-6 veckor.

 

Så här går en behandling till:

Först rengörs huden med en rengöring som är anpassad för din hudtyp. Varje gång används en steril engångstip med 12 små nålar. Behandlingen anpassas individuellt efter dina behov med justerbart nåldupt på nålarna. Under behandlingen tillför vi en återuppbyggande cocktail av kollagen och vitaminer till din hud.

 

Så här känns en microneedling:

De flesta som testat behandlingen brukar säga att de tycker den känns mindre än förväntat. Efter behandling kommer du få en mild rodnad och eventuell svullnad. Det är jämförbart med en mild solbränna.

Vi kan anpassa styrkan efter känslighet på salongen. Som namnet berättar “mikronålar” så är det nålar som är så tunna att de är tunnare än ett hårstrå.

 

Den passar för nästan alla:

Oavsett vad man har för hudtyp, mörk eller ljus hud, gammal eller ung, lider av pigmentproblem eller har torr eller fet hud. Dock, vid regelbundna acneutbrott kan det vara bra att undvika microneedling då det kan sprida bakterier och förvärra utseendet av finnarna.

 

Läkningsprocessen på microneedling:

Den inflammatoriska reaktionen som uppstår i huden är extremt kort och rodnad minskas inom några timmar. Ofta runt cirka 12 till 48 timmar. För att minska synlig rodnad rekommenderas after post treatment-kräm som vi säljer på salongen.

Microneedling resultat, antal behandlingar som krävs:

Behandlingen kan med fördel köras som en kur på 3-5 behandlingar med 3-4 veckors mellanrum för att uppnå bästa resultat, men man ser oftast resultat redan efter första behandlingen.
 Mer varaktiga resultat kommer att ske efter 3-5 behandlingar.

Varaktiga resultat kommer sker efter 3 till 6 behandlingar. Din huds kondition kommer att fortsätta att förbättras under de närmaste 6-12 månaderna efter en kur.

Allt beror på hur varje individ svarar på behandlingarna och omfattningen av skadorna i början. Microneedling kan utföras på andra områden på  kroppen som: nacke, dekolletage, händer, etc. De flesta kommer att börja se resultat efter den första behandlingen. För att bevara resultatet bör man göra 1-2 underhållsbehandlingar per år samt använda egenvårdsprodukter.

En auktoriserad hudterapeut ger dig de bästa resultaten

Just nu är det trendigt att köpa hem microneedling för hemmabruk. Det får ej förglömmas att du faktiskt punkterar huden och det är en direkt kanal till blodomloppet. För din säkerhet, är det därför bäst din behandling utförd av en professionell behandlare i en steril miljö. Något som vi på Age Balance på Odenplan utför.

Vill du förbättra din huds struktur och minska dina porer så kan microneedling vara rätt behandling för dig. Vi har kunskap och expertis för att hjälpa dig att uppnå vackra, säkra resultat. Vi hjälper dig gärna att göra dig mer vacker och hitta de bästa behandlingarna för dig.

 

 

Om NCTF

Filorgas NCTF+HA är en unik vitamincocktail som fanns före både fillers och botox. Den är medicinskt CE godkänd och har funnits sen 1978 med långa kliniska studier bakom sig. 

Hyaluronsyra + 53 aktiva ingredienser:

Vitamin A,B,C,E,Aminosyror, MIneraler, Enzymer, Nukleinsyror

Som med bevisande resultat ger: 72 % mindre rynkor, !03% bättre hudton, 132 % mer fukt, 1444% mer lyster.

Hyaluronsyra som finns naturligt i vår hud och som skapar celltillväxt, kollagen och elastin.

 

Microneedling med NCTF

 • Är en effektiv behandling för många olika hudproblem. Förlorad lyster
 • Förstorade porer och akne
 • Torr eller uttorkad hud
 • Slapp och åldrad hud Rynkor och fina linjer Akneärr, upphöjda ärr Pigmentförändringar Hudbristningar Brännskador m.m.

 

Viktigt att tänka på:

Eftersom vi gör små hål i huden är det ytterst viktigt att tänka på hygienen! Undvik röra det behandlade området och all typ av vatten på området samma dag du gjort behandlingen. Byt till rent örngott och använd rena handdukar vid tvätt dagen efter behandling. Undvik smink första 24 timmar, undvik sol 48 timmar. Undvik sol, bastu och bad 3 första dygn. Huden kommer att vara röd och lite irriterad de första två dagarna efter behandlingen.Torrhet och lite klåda kan förekomma. Använd alltid Solskydd SPF 50 


När du inte ska behandla:
Blödarsjuka
Benägenhet för Keloid ärr
Allergi mot rostfritt stål
Svårinställd diabetes (du måste ha ett stabilt blodsocker först)
Roaccutan behandling de senaste tre månaderna
Svår Dermatit (inflammation i huden)
Pågående infektion i huden tex Herpes
Strålbehandling eller laserbehandling i området senaste året
Gravida och ammande